Средња школа "Светозар Милетић", Нови Сад

Знање је капитал!

skola1961Средња економска школа Светозар Милетић из Новог Сада има дугу историју и традицију. Основана је октобра 1882. године када је носила назив Новосадска занатска и средња трговинска школа скопчана са државном грађанском школом, а те прве школске 1882/1883. године уписано је 14 ученика у први разред. На предлог Мирјане Вилић, професора српског језика и књижевности и дугогодишњег помоћника директора, 1969. године школа добија име Светозар Милетић које и данас носи.

Током 120 година постојања, школа је мењала називе, уводила нове образовне профиле и богатила се бројем ученика.

škola 2012

Данас нашу школу похађа приближно 2500 ученика у седамдесетак одељења, што је чини једном од највећих школа на територији АП Војводине као и у Републици Србији.

Из године у годину ученици у сарадњи са предметним наставницима постижу значајне резултате у свим областима рада, о чему сведоче бројна признања и медаље. Да поменемо само резултате из школске 2002/2003. годину када су наши ученици освојили прво место у Републици, по укупном броју бодова, из спорстких активности и једно од прва три пласмана на такмичењима из информатике, историје и пословне економије. Ученици угоститељске струке освојили су 13 медаља из области услуживања, куварства и посластичарства, златну медаљу и златну плакету Новасадског сајма.

Из године у годину креирамо историју...